El líder de Podemos, Pablo Iglesias, en un acto en Barcelona

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, en un acto en Barcelona

Política

Pablo Iglesias afirma que no s'entendrà amb ERC perquè és independentista

El líder de Podemos creu que si continua governant el PP "la majoria de catalans voldran marxar".

23 junio, 2015 11:42

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha deixat entreveure que no s'entendrà amb ERC perquè és un partit que defensa la independència de Catalunya: "Amb ERC ens podrem entendre amb qüestions que tinguin a veure amb els drets socials, amb qüestions que tinguin a veure amb l’organització territorial de l’Estat podrem debatre de manera afable però crec que no ens entendrem".

En una entrevista TVE, Iglesias ha expressat el seu desig que Catalunya no marxi d'Espanya i espera que amb un Govern de Podemos els catalans es vulguin quedar: "Quan em pregunten si vull que Catalunya marxi d’Espanya jo dic que no (…) amb un govern de Podem hi hauria una enorme majoria de catalans que es voldrien quedar a Espanya".

El líder de Podemos també ha carregat contra el Govern del PP i l'ha assenyalat com el responsible de la crisi territorial que es viu a Catalunya quan ha dit que "si continua governant el PP, sospito que la majoria de catalans voldran marxar".

"La pàtria és la gent"

Iglesias també ha tingut unes paraules sobre la presentació d'aquest cap de setmana del secretari general del PSOE, Pedro Sànchez, amb la bandera nacional. Segons el dirigent de Podemos, les banderes "són el nostre sistema sanitari o l’escola pública de calitat". "N’hi ha que s’emboliquen en una bandera; per a nosaltres, la pàtria és la gent", ha resolt.

Iglesias també ha tirat pilotes fores quan li han preguntat pels comentaris violents de membres del seu partit com Guillermo Zapata dient que en alguna gent els “preocupa” més “el que facin regidors de Podemos” que la “corrupció”.

Els comptes a Suïssa de Mas

El dirigent de Podemos també s'ha mostrat molt crític amb Mas quan l'ha acusat de tenir comptes ocults a Suïssa: "A mi no m’ensenyarà sobirania Mas, que té comptes a Suïssa!".

En aquest sentit, ha afegit que al seu partit "no ens veuran mai de la mà ni de Rajoy, ni de Mas".