Política

Duran mira cap PSC i ICV-EUiA per intentar "recompondre el catalanisme"

El portaveu de CiU al Congrés fa una crida per aconseguir un "consens" dins del catalanisme no independentista i així frenar la deriva independentista de Mas.

19 junio, 2015 14:32

L'encara portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha fet una crida aquest divendres a "recompondre" el catalanisme davant la deriva secessionista de CDC i del president de la Generalitat, Artur Mas.

"Hem de tenir clar que sense recompondre el catalanisme, la consulta que necessitem no arribarà. I quan parlo del consens, no ho faig només del catalanisme independentista. També en refereixo als del PSC, als d'ICV-EUiA o als d'Unió, que som catalanistes i que sense ser antiindependentistes no veiem la independència avui ni possible ni desitjable", ha assegurat Duran en la seva carta setmanal als militants i simpatitzants de la seva formació.

El líder d'UDC no veuria amb mals ulls arribar a un acord amb formacions que, escurades més a l'esquerra en l'espectre polític que el seu propi partit, defensen recuperar un catalanisme integrador. Amb això, ha considerat que es podria formalitzar un consens que faci front a l'altre consens creat pels secessionistes. No obstant això, no descarta l'opció que UDC acabi concorrent als comicis de setembre en solitari.

Veu "inacceptable" l'"ultimàtum" de CDC

Duran també s'ha mostrat molt dur amb les veus que asseguren que la consulta interna celebrada el passat 14 de juny ha estat el detonador de la fractura interna que viu la formació. El dirigent democristià ha assenyalat com a culpable d'aquesta fractura el pla secessionista de Mas i l'"inacceptable ultimàtum" de CDC: "Discrepo respectuosament dels que situen la consulta del 14-J o els seus resultats com la gènesi de la divisió. Fa molt temps que estem dividits, i si hem fet la consulta és com a conseqüència d'aquesta divisió, i no a l’inrevés".

"És la situació política la que ens divideix. No estem fets per viure còmodament quan la societat es bipolaritza en blanc i negre, en bons i dolents", ha resolt.