El líder municipal de ERC en Barcelona, ALfred Bosch, entre su predecesor, Jordi Portabella, y el presidente del partido, Oriol Junqueras

El líder municipal de ERC en Barcelona, ALfred Bosch, entre su predecesor, Jordi Portabella, y el presidente del partido, Oriol Junqueras

Política

Alfred Bosch torna a afiliar-se a ERC

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona explica que ho fa per agrair la "generositat" de "la bona gent" del partit. L'avalen Junqueras i Portabella.

19 junio, 2015 17:26

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i alcaldable de la formació en les eleccions del passat 24 de maig, Alfred Bosch, deixarà de ser independent i s'afiliarà al partit. Però, si bé és molt habitual que els dirigents polítics fitxats com a independents facin el pas de passar a tenir carnet després d'uns anys en la primera línia política, el cas de Bosch és més particular. I és que ja va estar afiliat a ERC.

En declaracions a la premsa a les portes del Parlament autonòmic, Bosch ha dit que tornarà a afiliar-se a ERC, en el que considera una forma d'agrair la "generositat" dels militants i de la direcció del partit independentista cap a ell. "Vull enviar un gest molt clar a tota la bona gent d'ERC. Heu estat molt generosos amb mi i ho vull reconèixer", ha afirmat. 

El fet de ser líder municipal d'ERC a Barcelona no ha evitat que Bosch compleixi amb els requisits formals de la seva afiliació, i ha presentat dos avaladors. De molt de pes. Ni més ni menys que el president del partit, Oriol Junqueras, i el seu predecessor a l'Ajuntament, Jordi Portabella.

Bosch havia abandonat la militància d'ERC el 2011, encara amb Joan Puigcercós com a president del partit, per passar a ser el portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, que va organitzar un simulacre de consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona, en el marc del moviment de consultes informals als municipis que va dur a terme l'entorn secessionista entre els anys 2009 i aquell mateix 2011.

Sortida "d'acord amb la direcció"

Bosch ha precisat que la seva sortida d'ERC es va produir "d'acord amb la direcció". Però no es pot oblidar que la línia de l'època de Puigcercós -i abans que ell, de Josep-Lluís Carod-Rovira) difereix notablement de la que ha seguir posteriorment Junqueras. Especialment, pel que fa a les aliances preferents, que en temps del tripartit s'enfocaven a PSC i ICV-EUiA i ara -tot i fer possibles governs d'esquerra en molts ajuntaments-, se centren més en CiU.

És dóna el cas que Bosch va passar a la primera línia del partit tot just després de renunciar a la militància. Aquell mateix 2011, Junqueras -també independent fins aleshores- va arribar al poder al carrer Calàbria, i també aquell any va confiar en Bosch per encapçalar la llista de la formació en les generals.