El secretario general de UDC, Ramon Espadaler

El secretario general de UDC, Ramon Espadaler

Política

Espadaler admet que no tenien plantejat trencar amb la federació de cara el 27S

"Si una cosa no teníem al cap és trencar la federació. No tenim respostes com ens ho farem ara, perquè no ho teníem previst", afirma el secretari general d’UDC.

18 junio, 2015 10:23

El dirigent d’UDC Ramon Espadaler ha assegurat aquest dijous que no s'havia plantejat trencar la federació amb CDC de cara a les elecciones autonòmiques del 27 de setembre.

"Si una cosa no teníem al cap és trencar la federació. No tenim respostes com ens ho farem ara, perquè no ho teníem previst", ha afirmat en declaracions a TV3.

Espadaler ha defensat que la sortida del Govern autonòmic dels tres consellers d’UDC és la resposta coherent a l'ultimàtum donat pels seus socis: "Hem estat honestos amb nosaltres mateixos", ha dit per després matisar que "avui no és un dia feliç. La federació passa un moment molt difícil que pot acabar posant fi a la federació".

La federació "està tocada"

L’encara conseller d’Interior ha considerat que la federació "està tocada" per aquesta crisi, tot i que "si és de mort o recuperable depèn de les dues parts". És com un matrimoni, ha dit, en què "no es pot pretendre anul·lar la veu de l'altre quan es vol tenir veu pròpia".

Espadaler també ha assegurat que no ha rebut cap trucada des de CDC que confirmi la ruptura i ha insistit que la seva formació garantirà l'estabilitat del govern d'Artur Mas "fins a l'últim moment de la legislatura" i als ajuntaments sortits de les eleccions del 24 de maig amb els quals "ens hem compromès".

No descarta que UDC es presenti en solitari el 27S

Respecte les eleccions autonòmiques de setembre, UDC encara no ha près cap decisió sobre si es presentaran en solitari, però atès als últims aconteixements no descarten cap escenari. "Ara no veiem cap encaix possible en la proposta de CDC que hem de dir 'sí-sí', tant si com no”, ha lamentat.

Finalment ha criticat la manca de "voluntat" dels seus socis per arribar a una entesa: "No hi hagut voluntat per part de Convergència d'encabir allò que proposava Unió".

"Ciutadans és l'últim lloc on aniríem a caure"

Espadaler ha qualificat d’"elogis enverinats" les declaracions de partits com C's que celebren la ruptura de la coalició i l’aposta pel catalanisme moderat dels democristians.

En aquest sentit, el secretari general d’UDC ha manifestat que "Ciutadans és l’últim lloc" on ell i membres del seu partit "anirien a caure". "Estem a les antípodes de la proposta de la formació d’Albert Rivera", ha conclòs.