Santi Rodríguez, portavoz adjunto del PP en el Parlamento autonómico de Cataluña

Santi Rodríguez, portavoz adjunto del PP en el Parlamento autonómico de Cataluña

Política

El PP denuncia que De Gispert ha creuat "totes les línies vermelles" adoctrinant a nens en el Parlament autonòmic

El portaveu adjunt del PPC insta a Carme Chacón a presentar-se a les eleccions autonòmiques del 27S i abandoni l'actual posició del PSC d'aliniar-se amb "el radicalisme més independentista".

16 junio, 2015 10:49

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari PPC, Santi Rodríguez, ha considerat aquest dilluns que les declaracions que Núria de Gispert va fer el passat divendres en un acte institucional amb nens de primària ha creuat "totes les línies vermelles".

"La presidenta del Parlament de Catalunya va creuar totes les línies vermelles amb la seva interpretació de la Guerra de 1714 perquè es debatia si els Borbons o els Àustries accedien al regne d’Espanya", ha denunciat Rodríguez, que ha afegit que la presidenta del Parlament autonòmic també "va animar a manifestar-se a estudiants de primària a favor de la independència l’11 de setembre".

Una actitud que el PPC ha calificat d'impròpia davant la qual la formació està "analitzant accions per deixar constància del nostre rebuig".

No creu que UDC s'hagi desmarcat del pla de Mas

Per altra banda, Rodríguez també ha mencionat que "UDC ha apostat sempre de manera nítida pel procés independentista". Segons el portaveu parlamentari, "durant més de dos anys i mig UDC ha tingut la possibilitat de desmarcar-se del procés sobiranista i no ho ha fet". Aquestes declaracions han tingut lloc a tenor de la consulta que UDC va fer ahir a la seva militància sobre la posició que ha d’adoptar el partit sobre el procés d’independència de Catalunya.

En aquest context, Santi Rodríguez ha explicat que "la pregunta no estava debatint la posició sobre la independència perquè uns militants consideraven el ‘sí’ com aval a Duran i altres el ‘no’” tot afegint que “s’ha pretès decidir sobre l’adequació de la direcció".

Insta a Chacón a liderar un PSC sense independentistes

En aquesta línea, el portaveu adjunt del PPC ha afirmat que "la meitat d’Unió ha votat contra Duran i l’altra contra Mas" i ha assegurat que "aquest resultat evidencia la divisió dels militants d’UDC". "Mas ha aconseguit fragmentar UDC, PSC, CiU i la pròpia societat catalana amb aquesta obsessió per la independència", ha resolt.

Així mateix, Santi Rodríguez ha recordat que !el PSC ha donat suport formacions radicals e independentistes –com a Badalona i a Castelldefels- per crear una alternativa contra el PPC". El popular ha destacat que la seva formació "és l’únic partit que no ha abandonat el seu missatge de moderació, convivència i recuperació econòmica que permeti millorar la societat catalana".

A més a més, el diputat ha instat a Carme Chacón a "presentar-se a les eleccions autonòmiques perquè l’actual directiva està alineada al radicalisme més independentista".