El periodista de 8TV Josep Cuní

El periodista de 8TV Josep Cuní

Vida

Mediaset negocia amb el Grup Godó entrar a 8TV

El nou soci podria aportar nous continguts i, sobretot, la comercialització conjunta de la publicitat de la cadena.

7 mayo, 2015 19:36

El Grup Godó podria haver trobat un aliat per intentar donar un impuls a 8TV, la seva gran aposta televisiva, que fins ara no acaba d'enlairar-se. La poderosa Mediaset, un dels dos grans conglomerats televisius del mercat espanyol -competint amb Atresmedia-, estaria negociant amb Godó l'entrada al seu canal televisiu, segons informa Comunicació21.

Segons aquesta comunicació, tant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya com la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ja tindrien "sobre la taula" la operació, que implicaria una entrada de Mediaset en l'accionariat de 8TV com a participant minoritari però amb "capacitat de gestió".

Amb aquesta operació, el Grup Godó, que ha vist com Emissions Digitals de Catalunya -l'empresa que explota 8TV i els altres canals autonòmics del grup- perdia uns 20 milions d'euros entre els anys 2010 i 2014, buscaria un doble benefici.

Continguts i publicitat

Per una banda, l'entrada de Mediaset podria significar una aportació de continguts en una cadena que no va excessivament sobrada d'espais homologables als de la competència, amb les excepcions dels seus dos programes estrella: '8 al dia', de Josep Cuní, y 'Arucitys', d'Alfons Arús.

Per altra, i potser encara més decisiu, el nou soci podria aportar una comercialització conjunta de la publicitat. Un factor decisiu, tenint en compte que entre Mediaset i Atresmedia absorbeixen prop d'un 90% del pastís publicitari del mercat espanyol.

L'operació, de fet, arribaria poc després que es frustrés en el darrer moment -després de fortes protestes de la plantilla de TV3- un acord perquè el Grup Godó gestionés la publicitat de les emissores públiques de la Generalitat.