El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, presidiendo el acto en memoria de las víctimas del terrorismo celebrado en el Parlamento autonómico de Cataluña

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, presidiendo el acto en memoria de las víctimas del terrorismo celebrado en el Parlamento autonómico de Cataluña

Política

Álvarez creu que els últims anys han estat un "desastre absolut" en drets laborals

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, diu sentir-se "còmode" amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir però matisa que no significa "necessàriament estar en el camí per la independència".

26 junio, 2015 12:28

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha lamentat que les condicions laborals dels treballadors a Catalunya ha retrocedit i en els últims tres anys suposen un "desastre absolut" que taquen el treball de més de 25 anys de lluita sindical.

Així s'ha expressat aquest divendres en una entrevista a TV3, després d'anunciar que deixa el càrrec que ha ocupat durant set mandats i insistir que s'ha de seguir treballant per acabar amb la reforma laboral: "No s'ha de reformar, sinó derogar".

El 27S té un "component plebiscitari"

Álvarez també s'ha referit a les eleccions autonòmiques de setembre quan ha dit que són "unes eleccions que tindran més d’una lectura. El dret a decidir és un assignatura pendent, per tant, ningú no pot negar que hi ha un component plebiscitari, però també hem de tenir clar que votem un Parlament i un govern amb competències en l’àmbit social, el sanitari, l’educatiu, en infraestructures...".

Sobre el mandat municipal d’Ada Colau, Álvarez ha dit que el pren com "una entrada d’aire fresc, com una esperança. Les coses no podien continuar com estaven. És una oportunitat que volem aprofitar, per exemple, per aconseguir un salari mínim a la ciutat per a desenes de milers de persones que treballen a l’Ajuntament i a les empreses que col·laboren amb l’Ajuntament. I això s’hauria d’estendre a tota l’àrea metropolitana".

El dirigent d'UGT també ha matisat que tot i sentir-se "còmode" amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir no significa "necessàriament estar en el camí per la independència".