Congreso del PSUC Viu en el mes de enero

Congreso del PSUC Viu en el mes de enero

Política

El PSUC acusa Mas "d'apropiació indeguda"

El partit replica a les declaracions de Mas de voler integrar a membres "de l’antic PSUC i el comunisme" al·legant que la seva formació "no té res a veure" amb el partit nacionalista

25 junio, 2015 11:52

El PSUC Viu ha emès una carta oberta en la que descarten formar part de la candidatura unitaria que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que vol confeccionar de cara a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre.

El partit replica a les declaracions de Mas de voler integrar a membres "de l’antic PSUC i el comunisme" al·legant que la seva formació "no té res a veure" amb el partit nacionalista i l’acusa "d’apropiació indeguda": "Invocar els valors del PSUC es pot convertir, i en aquest cas es converteix, en una apropiació indeguda".

El comunicat prosegueix afirmant que "el President d’un partit que té quinze seus embargades per la judicatura per fets no precisament honorables, hauria de saber que l’apropiació indeguda és un fet delictiu, que si bé en aquest cas no tindrà efectes jurídics, sí que n’hauria de tenir de morals, si la manca de vergonya no ho impedeix".

El PSUC no és nacionalista

La formació també explica les diferències que fan irreconciliables una eventual unió com la que proposava Mas quan es desmarca del nacionalisme que sí que defensa el president autonòmic: "El PSUC, a partir de la seva condició de partit dels comunistes catalans, es va definir sempre com un partit nacional i de classe, que tenia un projecte polític nacional, que no nacionalista".

Aíxi mateix, han recordat que "el PSUC va ser un partit internacionalista, solidari amb la lluita dels treballadors d’arreu del món en defensa d’uns interessos comuns, conscient que les confrontacions ètniques o tribals, així com els nacionalismes excloents, no són sinó manipulacions capitalistes per tal de dividir la classe obrera".

El manifest també argumenta que el partit ha defensat sempre "el dret d’autodeterminació dels pobles", però recorda que "es va pronunciar des de sempre per una República federal dels pobles d’Espanya".

CDC té "les seves arrels" en la "corrupció del pujolisme"

Finalment, el PSUC denuncia que els "valor"” de la seva formació no tenen "res a veure" amb "amb allò que representa el Sr. Artur Mas i el seu partit".

"És evident que res. Res a veure amb el partit de les retallades que ha fet de la crisi una estafa, res a veure amb la genuflexió davant dels interessos de la troica i del capitalisme especulatiu, res a veure amb la manipulació del fet nacional en ares de la divisió dels treballadors de Catalunya, res a veure amb un partit que té les seves arrels en el poti-poti de corrupció del pujolisme, res a veure amb la venda d’allò que es col.lectiu en benefici d’interessos privats", conclou el manifest.