Política

Colau retira l'acusació de l'Ajuntament contra dos estudiants en la vaga general del 2012

Els dos joves estaven acusats per presumtes delictes que comporten més de vuit anys de presó. "Una pena que l’ordenament jurídic reserva per altres conductes que no són les d’aquest cas", assenyala l'Ajuntament de Barcelona.

16 junio, 2015 16:22

La nova alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau segueix marcant distàncies amb la línia del seu predecessor, el 'convergent' Xavier Trias, ja des del començament del seu mandat. Si ahir dilluns es va estrenar en el càrrec visitant una família amenaçada de desnonament -amb polèmica inclosa amb CiU-, aquest dimarts ha retirat una denúncia que va posar l'Ajuntament, en època de Trias, contra dos estudiants detinguts en la vaga general del 29M del 2012, Dani Ayyash i Ismael Benito.

"L’Ajuntament no fa altra cosa que escoltar les mostres de suport als dos estudiants de ciències manifestades tant per les administracions públiques com per les entitats socials", ha manifestat l'alcaldessa.

El consistori justifica la seva decisió de retirar els càrrecs contra Ayyash i Benito en dos arguments fonamentals. Per una banda, creu que no es pot establir una "autoria clara" dels fets, i recorda que els dos estudiants s'han declarat sempre "rotundament innocents", rebutjant qualsevol negociació de conformitat.

"Vetllar per la cohesió social"

Per altra banda, assenyala que el seu paper és el de "vetllar per la cohesió social", que els dos joves estaven acusats per delictes que comporten més de vuit anys de presó, i que aquesta possible pena "en cap cas complirà una funció de resocialització".

"La privació de llibertat té una finalitat que s’entén que no és proporcional en aquesta causa. Es tracta d’uns joves que tenen una vida desenvolupada amb absoluta normalitat i se’ls aplica la pena més greu, una pena que l’ordenament jurídic reserva per altres conductes que no són les d’aquest cas", assenyala l'Ajuntament.