El nou president de l'ANC, Jordi Sànchez

El nou president de l'ANC, Jordi Sànchez

Política

El nou president de l’ANC descarta la secessió unilateral després del 27S

"No faré mostres ni enviaré senyals de coses que crec que no es produiran", admet Jordi Sànchez.

18 mayo, 2015 11:18

El recentment escollit president de l’ANC tot i no comptar amb el suport a les urnes de la militància, Jordi Sànchez, ha descartat una declaració unilateral d’independèndencia després de les eleccions autonòmiques del pròxim 27 de setembre.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez ha declarat que el dia 28 no es proclamarà la independència, tot i que ha confessat que li agradaria: "Què vol dir que el dia 28 declarem la independència i ja som independents? Crec que això m’agradaria, però crec que no és possible, no és el camí".

En aquesta línea, el líder de l’entitat secessionista ha sentenciat que "no donarñe mostres ni enviaré senyals de coses que crec que no es produiran". 

A favor d'un 'procés constituent'

Sànchez ha explicat que s’ha de iniciar un procés un cop celebrades les eleccions autonòmiques: "Sí que sóc partidari que el primer dia que es constitueixi el nou Parlament [autonòmic] de Catalunya que es fixi un camí (…) i es conmini el que és el rellevant: el procés constituent".

Sànchez ha insistit en la necessitat que en el procés constituent que s'obri s'hi han d'implicar totes les forces sobiranistes. Sobre aquest afer el dirigent de l’ANC ha afegit que: "Un procés ha de permetre incorporar a tota aquella gent que vol un canvi de radicalitat democràtica en el país. Qui ningú es pensi que a Catalunya, o a l’Estat espanyol, hi haurà un canvi de transparència, de relacions entre els ciutadans i les polítiques si no es fan en el marc d’un procés constituent”.