El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera

El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera

Política

Rivera creu "possible" pactar amb PP, PSOE y Podemos

El líder de C's insisteix que si no s'ha arribat encara a un pacte a la comunitat andalusa es deu al fet que "l'experiència diu que PP i PSOE no sempre compleixen".

11 mayo, 2015 15:03

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat en una entrevista a El País que "estem disposats a pactar amb el PP, amb el PSOE i fins amb Podem", deixant així la porta oberta a pactes electorals de molt diversa naturalesa.

Rivera s’ha resistit a decantar-se pel PP o pel PSOE i ha mantingut la incògnita sobre els possibles acords fins després de les eleccions municipals.

En aquest context, líder de la formació taronja ha volgut traslladar una imatge de partit no només "influent" sinó també disposat a governar si es dóna el cas: "La gent ens veu no només com una opció per influir, sinó per governar, encara que hi hagi qui no es cregui les enquestes” i ha defensat la posició del seu partit a Andalusia al·legant que "seguim en la negociació” i "estem a prop en el pacte anticorrupció, el tram autonòmic de l'IRPF, el finançament públic de les pimes ... Però encallats en la concreció del pacte anticorrupció".

Rivera ha insistit que si no s'ha concretat un pacte encara a la comunitat andalusa es deu al fet que "l'experiència diu que PP i PSOE no sempre compleixen" i, al seu parer, han de "ser exigents en el compliment dels pactes".

Rebutja formar part d'un Govern de coalició

El líder de Ciutadans ha rebutjat formar part d'un Govern de coalició al considerar que "no donen estabilitat". Rivera ha posat l'exemple del Tripartit a Catalunya per desaconsellar aquesta opció: "Jo vaig veure el Govern tripartit a Catalunya. Nosaltres no serem al Govern si no el presidim. Quina és la utilitat de tenir dos o tres consellers que no participen de l'elaboració general del projecte del Govern? El que es necessita és tornar a la filosofia dels Pactes de la Moncloa, encara que salvant moltes distàncies, perquè llavors la situació d'Espanya era de gran inestabilitat i ara es necessiten acords reformistes".

Finalment, Rivera ha assenyalat que "Espanya no pot ser Grècia i Ciutadans està disposat a col·laborar amb un equilibri entre la responsabilitat i la necessitat de complir els nostres compromisos amb la societat".