El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera

El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera

Política

Rivera demana a Mas que no tingui por que coincideixin les eleccions autonòmiques i generals

"A Mas li tremolen les cames davant la possibilitat de que el 27 de setembre hi hagi una participació massiva i s’esculli un altre president i un altre Parlament [autonòmic] de Catalunya".

29 abril, 2015 14:22

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no tingui por que coincideixin les eleccions autonòmiques i generals".

Rivera ha fet aquestes declaraciones després que Mas hagi posat en qüestió la data del 27S, i ha afegit que "a Mas li tremolen les cames davant la possibilitat de que el 27 de setembre hi hagi una participació massiva i s’esculli un altre president i un altre Parlament [autonòmic] de Catalunya".

"Posi data, convoqui eleccions"

En aquesta línia, el líder del partit taronja li ha demanat que "posi una data, convoqui eleccions i deixi que els catalans escullin un nou Govern [autonòmic]".

"Senyor Mas, deixi’ns triar un nou Govern [autonòmic] a Catalunya que no aixequi fronteres sinó que treballi per tots els catalans", ha advertit el líder de C’s durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament autòmic. A més, li ha preguntat "quin problema veu a convocar eleccions el mateix dia que es celebrin les eleccions generals", quan "això s’ha fet a moltes comunitats autònomes durant anys".

La corrupció a CiU pot passar-li factura

Rivera també ha fet esment als dubtes del president amb la data de les eleccions i ha considerat que "poden tenir a veure amb el que passa als jutjats amb membres del seu partit, amb la comissió d’investigació del cas Pujol i del cas Palau o per les enquestes, que diuen que CiU perdria entre dotze i quinze escons a Catalunya".

Finalment, el president de C's ha criticat que Artur Mas fes "una posada en escena entre èpica i folklòrica per anunciar les eleccions pel 27S, coincidint amb la data en què fa just un any va signar un decret il·legal i inconstitucional".