El portaveu del PP català al Parlament, Enric Millo, i la diputada Eva Garcia

El portaveu del PP català al Parlament, Enric Millo, i la diputada Eva Garcia

Política

El PP presentarà una proposta per limitar les esperes en la sanitat catalana

Millo contraposa  "el full de ruta del conflicte, el trencament, i la separació", al "full de ruta" del PP, de "la solució dels problemes que tenim els catalans".

22 abril, 2015 19:18

El PP català presentarà en el proper ple del Parlament, la setmana que ve, una proposició de llei per establir un temps màxim d'espera en l'atenció sanitària. No tant per a les llistes d'espera de les intervencions quirúrgiques, que ja tenen uns terminis determinats per la Generalitat -i incomplerts, segons lamenten els populars i va denunciar ja en el seu dia el Síndic de Greuges-, sinó per a l'atenció hospitalària i ambulatòria.

En declaracions davant el Centre d'Atenció Primària Montcada-Centre al costat del portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, la diputada popular i ponent de la proposta, Eva Garcia, ha assenyalat que la seva iniciativa estableix que una "visita programada" pel metge de família "s'hagi de fer obligatòriament abans de 48 hores", que els pacients amb una urgència hospitalària tinguin assignat un llit "en un màxim de 24 hores des de l'arribada a hospital", o que el transport sanitari urgent arribi "en un temps màxim d’espera de 10 minuts", i d'una hora si no és urgent.

El PP també proposarà al Parlament que les proves diagnòstiques, d'especialistes o terapèutiques es facin en termini de "30, 45 i 60 dies com a màxim d'espera". Amb l'excepció dels possibles casos de càncer, on les proves s'haurien de dur a terme abans de 30 dies, segons ha precisat Garcia. Igualment, les intervencions quirúrgiques s'haurien de dur a terme un màxim de 60 dies després de realitzat el diagnòstic.

Finalment, Garcia també ha indicat que el seu partit proposarà "que tots els municipis de Catalunya tinguin com a mínim un ambulatori obert les 24 hores del dia per tal que pugin ser atesos com es mereixen”.

El "full de ruta" del PP

Millo ha criticat que la sanitat pública catalana "pateix una situació d'excés en els terminis d’atenció a les persones quan necessiten el servei sanitari", i que "al contrari del que diu el Departament de Salut, les llistes d'espera no tan sols no disminueixin sinó que augmenten".

El dirigent 'popular' ha afegit una consideració menys tècnica i més política per a aquesta proposta. "Defensem un full de ruta diferent del que defensa el Govern [autonomic]", ha assenyalat, al·ludint al projecte secessionista que impulsen CDC i ERC.

"Catalunya té en aquests moments dos fulls de ruta, entre els quals el conjunt dels catalans han d'escollir: el full de ruta del conflicte, el trencament, i la separació, i el full de ruta de la solució dels problemes que tenim els catalans, que és el full de ruta del PP català", ha indicat.