Política

CiU perdrà l'alcaldia d'Argentona per una baralla entre CDC i UDC

La federació nacionalista, que governa a la població, no es presentarà a les municipals després que CDC i UDC no hagin estat capaces de pactar una llista conjunta.

21 abril, 2015 15:54

Les desavinences a nivell local entre CDC i UDC a Argentona (Barcelona) tindran greus conseqüències per a CiU, que tot i governar actualment a l'Ajuntament de la població no presentarà cap candidatura en les eleccions municipals del 24 de setembre, després d'haver estat incapaç de pactar una llista entre els dos socis de la federació nacionalista.

Segons informa 'Argentona Comunicació', els dos socis de CiU van decidir no presentar candidatura aquest dilluns a la nit, després que, a manca de només deu minuts per a l'hora límit per presentar les llistes (les dotze de la nit), no haguessin pogut arribar a un acord. L'escull per tancar una llista, que al final ha resultat insuperable, era el nom del que havia de ser el primer candidat d'UDC en el número 3 de la candidatura, Manel Cruz, que va ser vetat per CDC sense que UDC acceptés substituir-lo.

L'actual alcalde sortint, Ferran Armengol (CDC), en una entrevista al mateix mitjà, carrega totes les culpes en UDC. I per motius més personals i locals que polítics. Així, assegura que no hi ha hagut acord per "la rebequeria i amistat d’un regidor d'Unió amb el seu cap comarcal amb qui comparteix negoci".

CDC denuncia "amiguisme"

Armengol afegeix que el problema de CDC era estrictament amb Cruz, i que haguessin acceptat "qui fos" d'UDC en el seu lloc. També assegura que ja s'havien iniciat converses respecte a d'altres noms, però que finalment UDC les va aturar a darrera hora. "Ha pogut més l'amiguisme que la raó", proclama Armengol.

"Entenem que Unió, sense tenir estructura a Argentona, ni valor, ni res positiu al municipi, ha estat capaç de fer arrugar la direcció de CDC que si que tenia quelcom de valor aquí a Argentona", afegeix l'encara alcalde, que també avança que "segur" que deixarà CDC, igual que creu que faran "totes les persones que estàvem compromeses amb aquest projecte".

Aquest no ha estat l'únic conflicte entre CDC i UDC de cara a les eleccions del 24 de maig. A Roses (Girona), tots dos partits es presentaran per separat, després que hagi esclatat un conflicte intern que es mantenia més o menys soterrat des del 2011. A Vic (Barcelona), CDC i UDC van salvar la papereta in extremis, amb la imposició d'un candidat de CDC en el que els democristians consideraven el seu principal feu de poder municipal.