Política

La Generalitat informarà a l'exterior sobre el full de ruta secessionista

Fonts del Govern autonòmic asseguren que es comuniquen amb els representants internacionals a través de notes, i que ho fan amb l'objectiu que aquests puguin "contrastar" les informacions que reben del Govern de Mariano Rajoy.

16 abril, 2015 13:36

El Govern autonòmic d'Artur Mas ha decidit informar els representants diplomàtics i les entitats situades a l'estranger del preacord de full de ruta entre CDC, ERC, Òmnium Cultural, l'ANC i l'AMI.

El full de ruta fixa una hipotètica independència de Catalunya en 18 mesos, en cas que les forces secessionistes obtinguin una majoria parlamentaria a les eleccions autonòmiques anunciades per al pròxim 27 de setembre.

"Enviarem un document en què s'explica el full de ruta", han informat fonts del Govern autonòmic, que han destacat que informen de forma contínua de les novetats del pla secessionista.

Per "contrastar" les informaciones del Govern de Rajoy

Les mateixes fonts han explicat que es comuniquen amb els representants internacionals a través de notes, i que ho fan amb l'objectiu que aquests puguin "contrastar" les informacions que reben del Govern de Mariano Rajoy.

Així mateix recorden que el full de ruta preveu que la Cambra autonòmica impulsi una declaració sobiranista, redactar un projecte de text constitucional, crear i posar en marxa estructures d'Estat, obrir negociacions amb el Govern i la comunitat internacional, cel·lebrar un referèndum sobre la nova Constitució i convocar eleccions.