L'alcaldable d'ERC por Barcelona, Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu

L'alcaldable d'ERC por Barcelona, Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu

Política

ERC i MES pacten anar junts a Barcelona

El primer nom de la formació exsocialista podria anar en la sisena posició de la llista. MES ja ha tancat altres acords amb ERC per a les municipals, però també amb ICV.

9 abril, 2015 18:09

S'intensifica l'apropament de MES, una de les formacions sorgides de la diàspora independentista del PSC, cap a ERC. Les dues formacions, que ja havien tancat pactes per presentar-se junts a les municipals del 24 de maig a Girona i en diversos municipis catalans, han fet ara el mateix a Barcelona. Sempre, amb els candidats exsocialistes integrats en la llista d'ERC, i en posicions no excessivament principals.

En un comunicat conjunt, les dues formacions han informat de l'acord, tot i que no han detallat les posicions que ocuparan els candidats de MES en la llista que encapçala l'alcaldable d'ERC, Alfred Bosch.

De tota manera, Bosch ja té tancades les cinc primeres posicions de la la seva llista, per la qual cosa es creu que el primer lloc per a MES serà el número sis, que probablemnet ocuparà Gemma Sendra. El segon representant de la formació exsocialista podria anar en la desena posició.

Es dóna del cas que Bosch va oferir el número 2 de la seva candidatura a un dels principals dirigents de MES, l'exlíder municipal del PSC a Barcelona Jordi Martí, que va rebutjar l'oferta, i que tampoc ocuparà cap lloc ara en la llista. Bosch va acabar donant el segon lloc de la seva candidatura a l'actor Juanjo Puigcorbé.

MES també ha pactat amb ICV

No obstant la bona entesa de MES i ERC, els exsocialistes no es tanquen a altres opcions. Així, han tancat acords similars -tot i que en menor nombre- amb ICV. El més important d'ells, a la ciutat de Lleida.

MES és una de les dues principals formacions sorgides de la marxa del PSC de bona part dels seus crítics independentistes i sobiranistes. Es va formar al novembre de l'any passat per la fusió amb la NECat de l'exconseller Ernest Maragall, i la integren, entre d'altres, els també consellers Antoni Castells, Marina Geli i Montserrat Tura, la que va ser número 1 del PSC a Girona en les darreres municipals, Pia Bosch, o el propi Jordi Martí.

L'altra formació destacada sorgida formada per exsocialistes crítics és Avancem, liderada per Joan Ignasi Elena, que ha arribat a pactes tan a ERC com amb CiU -a la ciutat de Girona-.