El líder de SI, Alfons López Tena

El líder de SI, Alfons López Tena

Política

López Tena diu que "no hi ha cap procés independentista"

Assenyala que la borsa no està gens preocupada per una possible secessió d'un territori que té prop del 20% del PIB d'Espanya.

8 abril, 2015 18:35

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha tornat a deixar anar frases contundents en contra del projecte secessionista, tal i com l'estan desenvolupant els partits independentistes catalans. I, com és costum en ell darrerament, s'ha mostrat molt pessimista.

"No hi ha cap procés independentista a Catalunya", ha afirmat de forma taxativa López Tena, aquest dimecres en un debat amb l'exdirigent d'ERC Joan Ridao, segons recull Nació Digital. "Només hi ha una promesa d'alguns partits de fer un referèndum dins Espanya, i no per preguntar sobre si volen o no la independència, sinó si els catalans aproven o no una constitució dins Espanya", ha afegit López Tena.

La borsa, gens preocupada

López Tena ha posat un exemple que considera definitiu sobre la seva tesi que realment no hi ha un procés independentista en marxa a Catalunya -o que no marxa en la direcció correcta-. I és que, segons ha assenyalat, indicadors econòmics que depenen de les percepcions dels mercats, com la borsa o la prima de risc, no mostren cap debilitat, tot i que una hipotètica secessió de Catalunya reduiria de cop el PIB espanyol de prop d'un 20%, segons ha assenyalat.

El dirigent de SI s'ha mostrat escèptic també sobre un altre punt cabdal del projecte secessionista: la hipotètica majoria d'independentistes que veuen altres forces secessionistes a Catalunya. Per a López Tena, en canvi, el que hi ha és una "voluntat majoritària de manifestar-se per la independència", cosa que no és sinònim de majoria independentista, segons ha precisat.