Dirigents d'ERC i Socialisme, Catalunya i Llibertat, presentant l'acord. En primer terme, Toni Comin. Darrere seu a l'esquerra, Marta Rovira.

Dirigents d'ERC i Socialisme, Catalunya i Llibertat, presentant l'acord. En primer terme, Toni Comin. Darrere seu a l'esquerra, Marta Rovira.

Política

Comín, cap a ERC amb tot l'equip

L'entitat de l'exdirigent sobiranista de l'entorn socialista pacta llistes conjuntes amb ERC en sis municipis de Barcelona.

20 marzo, 2015 18:12

Toni Comín, que va ser dirigent de la maragalliana plataforma Ciutadans del Canvi, diputat al Parlament a la banqueta del PSC i destacat crític sobiranista de l'entorn socialista, completa ara el seu viatge cap a l'independentisme, i s'alia amb ERC per a les municipals. En exclusiva, i portant-hi la seva associació, Socialisme, Catalunya i Llibertat.

L'entitat liderada per Comín ha tancat un pacte amb ERC per concórrer junts a les municipals, amb membres de Socialisme Catalunya i Llibertat a les llistes d'ERC a les poblacions de l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Berga i Sant Quintí de Mediona -totes, a la província de Barcelona-, segons informa l'agència ACN.

"Era lògic que ens trobéssim"

En un acte conjunt a l'Hospitalet, Comín i la número 2 d'ERC, Marta Rovira, s'han desfet en elogis per a la nova aliança. "Quan hi ha grups humans que trien el mateix camí, al final es troben", ha dit Comín. "Uns veníem de la tradició socialdemòcrata d'esquerres i els altres de la tradició independentista i, per tirar endavant un mateix projecte, era lògic que ens trobéssim", ha sostingut.

"Tenim ganes de sumar per la justícia social, per la igualtat d'oportunitats, per la regeneració democràtica. I per això confluïm amb totes les entitats, associacions i tots els ciutadans independents que tinguin ganes de treballar per aquests ideals", ha afegit Rovira.

Sobre la candidatura conjunta de l'Hospitalet -segona ciutat de Catalunya en població, i tradicional feu del PSC-, Comín ha destacat que es tracta d'un punt "estratègic". "És bàsic que aquí s'entengui la relació entre progrés social i independència", ha raonat.

Els pactes d'ERC

Aquest no és el primer pacte que tanca ERC amb elements de la diàspora sobiranista del PSC. El partit que lidera Oriol Junqueras es presentarà en diversos municipis gironins -incloent-hi Girona- amb MES. I en les europees de l'any passat va tenir com a número 2 l'exconseller socialista i líder de NECat -posteriorment, fusionada amb MES-, Ernest Maragall.

De fet, en aquelles eleccions Comín va estar prop de ser també integrant de la llista d'ERC, tot i que finalment l'operació no va fructificar.

A més, l'entitat de Comín ha deixat clar que no ha pactat amb altres formacions per a les municipals. A diferència d'altres noves forces sorgides de l'entorn sobiranista i independentista del PSC com la pròpia MES -amb ICV a LLeida- o Avancem -amb CiU a Girona-.