Política

MES anirà amb ERC a Girona i amb ICV a Lleida

La nova formació independentista de la diàspora del socialisme intenta mantenir una equidistància entre els seus dos principals pretendents.

18 marzo, 2015 20:47

Moviment d'Esquerres (MES), una de les formacions menors que han sorgit de la diàspora dels antics sectors crítics sobiranistes i independentistes del PSC, necessita arribar a pactes preelectorals per tenir alguna opció real d'obtenir representació en els ajuntaments catalans més importants. Però procura mantenir una certa equidistància entre les seves dues 'nòvies' més òbvies, la obertament secessionista ERC i la sobiranista -que flirteja amb l'independentisme- ICV.

Així ha quedat palès, de forma molt gràfica, aquest dimecres, quan la formació impulsada pels exsocialistes crítics Antoni Castells, Montserrat Tura, Marina Geli o Ernest Maragall ha tancat, amb poques hores de diferència, dos pactes diferents, per concórrer a amb ERC a les municipals a Girona, i amb ICV a Lleida.

A Girona, la candidatura conjunta s'ha anunciat al matí, en roda de premsa de totes dues formacions. Tot i que no han especificat tots els candidats i l'ordre que ocuparan, sí que han explicat que MES tindrà reservat el número 3 de la llista, que encapçalarà, per ERC, l'escriptora i ex diputada autonómica -del 2003 al 2010- Maria Mercè Roca.

Bosch no s'hi presenta

També han revelat que la líder de MES a Girona -i destacada dirigent de la formació a tot Catalunya- Pia Bosch, que va ser cap del grup del PSC a l'Ajuntament fins a la seva marxa del partit, no es presentarà a les eleccions. Bosch no ha especificat quin serà el seu futur polític, però no es descartable que pensi ja en les autonòmiques anunciades per al 27 de setembre.

A Lleida, l'alcaldable d'ICV, Eduard Baches, i el líder de MES per a les municipals, Pep Mòdol -procedent de la NECat d'Ernbest Maragall, que es va fusionar amb MES-, han anunciat un principi d'acord per formar una llista conjunta, sense donar més detalls sobre l'ordre en les llistes, ni tan sols sobre l'alcaldable -tot i que la lògica diu que hauria de ser el candidat ecosocialista-.