Felip Puig

Felip Puig

Política

Felip Puig: "Quan les coses van malament, Espanya ens enfonsa"

El conseller d'Empresa i Ocupació critica a Espanya de posar traves a la recuperació econòmica de Catalunya i de ser el causant de la mala situació que es viu.

23 abril, 2015 13:17

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha acusat al Govern de Mariano Rajoy de posar traves a la recuperació econòmica de Catalunya i de ser el causant de la mala situació que viu Catalunya: "Quan les coses van bé, la relació Catalunya-Espanya és un placebo, però quan van malament, Espanya ens enfonsa".

El dirigent nacionalista ha fet aquestes declaracions durant un dinar organitzat per Manpower a Barcelona, i ha afegit que no tenir la capacitat per prendre totes les decisions a nivell econòmic "limita molt". En aquesta línea, el conseller ha dit que quan hi ha una situació de bonaça econòmica, Catalunya tira endavant malgrat tenir uns preus energètics més alts o una fiscalitat "poc adequada" per al perfil de les seves empreses. No obstant, quan la economia no cumpleix les expectatives, segons el parer de Puig, seria degut a la política de l’Estat, que perjudica Catalunya.

Puig no ha cesat en la seva diatriba contra el Govern i ha denunciat que el 'gap' que arrossega Catalunya quan s’observen els números de la seva contribució a l'economia espanyola, del 19% del PIB, i la inversió que rep de l'Estat, del 9%. "El 'gap' és un impediment; amb 2.000 milions més per a obra civil el rebot de l'economia seria important", ha criticat.

El conseller ha fet aquests declaracions obviant que la inversió per càpita de l’Estat en infraestructures a Catalunya entre 2004 i 2014 ha estat superior a la mitjana nacional.