El secretario de Asuntos Exteriores y de la Unión Europea de la Generalidad, Roger Albinyana

El secretario de Asuntos Exteriores y de la Unión Europea de la Generalidad, Roger Albinyana

Política

La Generalitat assegura que mantindrà l’"acció exterior" fins aconseguir la secessió

"Sabem que per a que Catalunya pugui ser acceptada com un Estat sobirà en el món, hem de fer un esforç per fer-nos-hi presents", afirma el responsable de les relacions externes del Govern autonòmic.

7 abril, 2015 11:24

El secretari general d'Afers Exteriors del Govern de la Generalitat, Roger Albinyana, ha advertit aquest dilluns al president del Govern, Mariano Rajoy, que la Generalitat mantindrà l’acció exterior "amb o sense traves de l’Estat".

"Sabem que per a que Catalunya pugui ser acceptada com un Estat sobirà en el món, hem de fer un esforç per fer-nos-hi presents", ha declarat Albinyana com a rèplica a les paraules de Rajoy en les que assegurava que la UE mai reconeixeria una secessió unilateral.

El responsable de les relacions externes del Govern autonòmic ha volgut justificar l’acció exterior de la Generalitat dient que "serveix per defensar els interessos dels catalans". Això ha dit en relació al viatge que el president autonòmic, Artur Mas, ha realitzat a Estats Units on ha pactat un conveni de col·laboració econòmica i empresarial amb Califòrnia.

L'acord -en el qual Mas no ha pogut assistir-hi- preveu una col·laboració en temes com la sequera que pateix Califòrnia. Albinyana ha posat a disposició del Govern californià l’experiència de la Generalitat pel que fa a l’eficiència en l’ús dels recursos hidrícs.