Política

Mas renega del seu partit: busca voluntaris aliens a CDC de cara el 27S

El president autonòmic vol intentar sobreviure políticament a través d'una candidatura que pivoti al voltant de la seva figura i en detriment de CDC.

15 junio, 2015 13:04

El president de la Generalidad, Artur Mas, està estudiant fórmules per encarar les eleccions autonómiques del 27 de setembre de la manera més efectiva possible per poder convencer als electors del pretès carácter plebiscitari dels comicis i, així, sortir-ne personalment reforçat en detriment del seu partit.

El dissabte 30 de maig, segons informa el diari Ara, el president autonòmic va reunir el Consell Nacional de CDC per preparar el 27S i aconseguir el major èxit amb un projecte nou que deixi les sigles de partit enrere. El rotatiu afirma que l’esquema que va inspirar la seva conferència del 25 de novembre es mantindria de forma bastante fidel. És a dir, la confecció d’una candidatura transversal que aplegui sensibilitats diferents i traspassi les sigles dels partits.

El rebuig per part d’ERC de formar part d’una candidatura conjunta no ha fet desistir a Mas en la idea de bastir una llista formada per cares conegudes i membres de la societat civil. D’alguna manera, el líder de CiU sap que aquesta és l’única opció per intentar sobreviure políticament, deixant caure a CDC i presentar-se com una alternativa de generació i de compromís amb el projecte secessionista més enllà de sigles partidistes que podrien resultar una llosa pels seus interessos. Posant tota la carn a la graella.

Un pla que pivota al voltant de la seva figura

El pla pivota al voltant de la figura del president de la Generalitat. "Mas suma. Les sigles del partit ja no", han considerat fonts pròximes a la Generalitat i que el diari Ara recull. Una premisa que ara per ara no s’ha complert, ja que Mas no ha fet més que perdre suport elecció rere elecció.

El president autonòmic sap que aquesta és l’última oportunitat d’intentar reeixir a les urnes: apel·lar a la col·laboració externa, apuntar-se a aquesta moda tan actual de confegir una llista al voltant d’una personalitat, i confiar en una xarxa de voluntaris independents que ajudin a ampliar el sector secessionista.

"Hi ha potencial per crear un moviment de voluntaris sense militància per fer costat a Mas el 27S", ha dit un alt dirigent de la formació liderada per Mas.

Primer acte a Molins de Rei

La primera fase d’aquesta iniciativa es durà a terme en un acte a Molins de Rei. El municipi és una de les poques localitats metropolitantes on CiU obtindrà l’alcaldia gràcies a haver revalidat el seu pacte amb el PSC.

Mas té previst intervenir per donar impuls a la campanya 'Benvinguts al futur', que ja van anunciar Josep Rull i Mercè Conesa tres dies després de les municipals. El propòsit és obrir el partit a tots aquells sectors de la societat disposats a combregar amb les tesis secessionistes.

Després del tret de sortida a Molins de Reis, els següents tres caps de setmana es celebraran una cinquantena d’actes arreu del territori on es defensarà la suposada viabilitat econòmica d’un nou estat per a Catalunya.

"Anirem a escoltar", han destacat fonts de CDC.

Reagrupament se suma a 'la llista del president'

Ignasi Planas, que des del 31 de maig és el nou president de Reagrupament en substitució de Joan Carretero, està disposat a oferir el seu suport al projecte que encapçalarà Mas a les eleccions del 27 de setembre. En declaracions al mateix rotatiu, Planas ha confirmat que és partidari de sumar forces si Mas centra el seu programa al voltant del monotema de la independència.

"No posarem condicions personals sobre llocs de sortida en cap llista. Per tenir el nostre suport serà necessari que demostrin un compromís clar amb la independència i que no descartin una declaració unilateral", ha conclòs Planas.