Política

SCC viatja a EEUU i contraresta el discurs secessionista de Mas

L'entitat té previst reunir-se amb membres de l'administració i del poder legislatiu nord-americans, així com amb col·lectius privats i think tanks del país.

2 junio, 2015 11:56

Una representació de l’entitat Societat Civil Catalana, encapçalada per la vicepresidenta tercera, Susana Beltrán, ha iniciat aquest dilluns una sèrie de reunions amb diferents actors polítics dels Estats Units.

L'entitat europeista emmarca aquest viatge en el context de donar a conèixer els objectius de l'associació i explicar la situació política de Catalunya, en particular, i Espanya, en general, a l'estranger. CRÓNICA GLOBAL ha pogut parlar amb la delegació enviada a Estats Units i la vicepresidenta ha confirmat que "estan parlant amb diferents persones que agraeixen" la visita atès què, segons afegeix Beltrán, "només tenien la visió dels moviments i partits separatistes".

"Hi ha una necessitat que es conegui una altra visió del que passa a Catalunya"

"Això també ens demostra a nosaltres que fa anys que estan tractant de convèncer a actors polítics americans de les bondats del projecte secessionista i no tenien cap veu des de dins de Catalunya que ho rebatís", ha declarat Beltrán, qui s'ha mostrat molt optimista perquè ha constatat que "moltes persones s'están posant en contacte" amb Societat Civil Catalana "per demanar que anem als seus països". "Hi ha una necessitat que es conegui una altra visió del que passa a Catalunya", ha sentenciat la vicepresidenta de l'entitat.

Beltrán, i l'equip que l'acompanya, es reunirà amb membres de l'administració i del poder legislatiu nord-americans, així com amb col·lectius privats i think tanks del país. Igualment es reuniran amb la comunitat espanyola, inclosa la catalana, que estiguin interessats.