Política

C's pactarà amb PP i PSOE per frenar el nacionalisme però no a Podemos

El compromís que el partit presidit per Albert Rivera estaria disposat a assumir es limita a la lluita contra el nacionalisme. Pel que fa a Podemos, no veuen la necessitat de fer un front comú amb PP i PSOE.

29 mayo, 2015 13:05

Si Ciutadans decideix finalment donar suport al PP en les sessiones d’investidura, el partit de Mariano Rajoy podria aconseguir l’alcaldia en 18 de les grans ciutats espanyoles. Aquest possible pacte impediria, a més, que el PSOE formés govern amb Podemos i forces regionals.

Com informa el diari Abc, el PP també depén de la formació taronja en quatre autonomies: Castella i Lleó, La Rioja, Regió de Murcia i la Comunitat de Madrid. Segons informa el mateix rotatiu, fonts de la direcció de C’s han admès que estarian disposats a arribar a acords tant amb el PP com el PSOE a Catalunya i la Comunitat Valencia per tal que els nacionalistes no governin en sengles autonomies. Aquest eventual pacte possibilitaria que ciutats com Tarragona, Valencia o Alcant no caiessin en mans nacionalistes.

Un pacte no extensible contra el populisme

No obstant, el compromís que el partit presidit per Albert Rivera estaria disposat a assumir es limita a la lluita contra el nacionalisme. Pel que fa a Podemos, C’s no veu la necessitat de fer un front comú amb PP i PSOE per evitar l’ascens de la nova formación a les institucions.

Cal recordar que C’s ha aconseguit més de 1.500 consellers en tot el territori. Una xifra molt superior als comicis de fa quatre anys, on només van aconseguir 11 edils.

El secretari d’Organització del partit, Fran Hervías, ha explicat en el mateix rotatiu que tant el PP com el PSOE han de fer molts canvis per poder arribar a acords: "El nostre compromís és aconseguir un canvi polític, però també d’estabilitat".

Unes crítiques se s’han cenyit als dos partits tradicionals, sense cap esment a la formació liderada per Pablo Iglesias.