Política

Comptabilitzen 892 persones dormint al carrer a Barcelona

Els districtes de la ciutat on s'han trobat una major concentració de persones dormint a la intempèrie són Ciutat Vella, L'Eixample i Sants-Montjuïc.

28 mayo, 2015 13:32

La Fundació Arrels ha fet aquest dimecres un recompte de gent que dorm al carrer de Barcelona a través de l'ajuda de més de 700 voluntaris que han comptabilitzat un total de 892 'sense sostre'.

El director de la fundació, Ferran Busquets, ha assegurat mitjançant un comunicat que la xifra de 892 persones és "el nombre mínim" que dormen cada nit al carrer. Busquets ha explicat que hi ha molts llocs on se sap que pernocten persones però l'entitat no hi ha pogut accedir.

Des de l'entitat consideren que el nombre de persones que dormen al carrer és indicador de la qualitat de la societat en què es viu i "l'única pobresa que es pot quantificar amb un mínim marge d'error". Així mateix, han afegit que efectuar un recompte i conèixer la seva evolució és imprescindible per plantejar solucions.

A Ciutat Vell, L'Eixample i Sants hi ha una major concentració de 'sense sostre'

El recompte ha cobert tots els districtes de Barcelona, malgrat no poder accedir a parcs de la ciutat que tanquen durant la nit, com el de Ciutadella, i zones més amagades i allunyades com Montjuïc i Collserola, on també pernocten persones al ras.

Els districtes on s'han trobat una major concentració de persones dormint a la intempèrie ha estat Ciutat Vella, L'Eixample i Sants-Montjuïc.

La candidata de BComú a l'Alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha col·laborat en el recompte i en un comentari al seu perfil de Twitter ha agraït la "tasca imprescindible" de la fundació.

El Parlament autonòmic crea un cens dels 'sense sostre'

El 2011 es van comptabilitzar 838 persones dormint al carrer i 1.258 més pernoctant en equipaments públics i privats de Barcelona. Dos anys després, la Xarxa va presentar noves xifres que no es basaven en recomptes nocturns, sinó en dades aportades pels equips de l'Ajuntament, i que parlaven de 870 persones dormint al carrer i 1.451 en centres públics i privats; unes xifres a les que Arrels suma les 600 que es calcula que viuen a la ciutat en assentaments irregulars.

Recentment, el Parlament autonòmic ha aprovat per unanimitat una moció d'ICV-EUiA que insta el Govern a impulsar "de manera immediata" un cens de totes aquelles persones 'sense sostre' a Catalunya o que visquin en un habitatge insegur o inadequat.

Aquest cens s'actualitzarà cada dos anys i s'ha d'elaborar en coordinació amb els ajuntaments i les entitats especialitzades de la societat civil.