Hospital Universitario Arnau de Vilanova

Hospital Universitario Arnau de Vilanova

Política

Metges de Catalunya denuncia L'ICS per posar traves per votar

La Generalitat no vol pagar als metges de guàrdia les hores d'absència per anar a votar, i el sindicat respon que es tracta d'un permís retribuït i no recuperable.

23 mayo, 2015 12:49

El sindicat Metges de Catalunya, majoritari en la sanitat pública catalana, ha presentat una denúncia contra l'Institut Català de la Salud (ICS) -que depèn de la Conselleria de Salut-, davant de la Inspecció de Treball de Catalunya -que també depèn de la Generalitat- per "dificultar l’exercici del dret a vot" dels metges que estaran de guàrdia aquest diumenge, dia de les eleccions municipals. La clau: no els volen pagar el temps d'absència per anar a votar.

Segons explica el propi sindicat en un comunicat, Metges de Catalujnya va presentar dijous la denúncia després de rebre "nombroses queixes per la negativa dels responsables de recursos humans de l'empresa pública a retribuir el temps d'absència dels metges de guàrdia per anar a votar".

Hores efectivament treballades

El desacord entre els metges i l'ICS ve perquè l'empresa pública interpreta que, segons l'acord sobre les guàrdies mèdiques a què es va arribar en la mesa sectorial, aquestes s'han de retribuir segons les hores efectivament treballades. El sindicat, en canvi, considera que "això no suposa una desnaturalització del dret al permís retribuït i no recuperable per poder votar".

"No ens sorprèn la gasiveria de l’equip directiu de l’ICS, obsessionat amb l’estalvi i les retallades en la política de RRHH, el que ens sorprèn és que el Govern de la Generalitat toleri que l’ICS sigui l’única empresa pública que incompleix la normativa electoral", afirma el secretari general del sindicat, Francesc Duch.