La secretaria general de ERC, Marta Rovira

La secretaria general de ERC, Marta Rovira

Política

ERC promet que els seus ajuntaments seran insubmissos fiscals

La secretaria general del partit, Marta Rovira, demana ara "sobirania fiscal" i assegura que ens els consistoris on governin serà la Generalitat l'encarregada de recaptar els impostos.

19 mayo, 2015 14:14

Les denominades 'estructures d'Estat' impulsades pel Govern de la Generalitat i els seus socis en la aventura secessionista, ERC, han de tenir algun funcionament si se li vol treure rendibilitat económica i mediàtica. A més a més, si se li suma el fet que ja ha començat la campanya electoral per les eleccions municipals del pròxim 24 de maig no resulta estrany que les forces partidàries a la independència de Catalunya vulguin aconseguir algun rèdit electoral a través d'elles.

Davant aquest escenari, la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha anunciat a través d'un comunicat una nova acció de desobediència a l'Estat quan ha afirmat que tots els ajuntaments on ERC governi pagaran els impostos a la Generalitat, en comptes del Govern.

Volen "sobirania fiscal"

La nova Hisenda Catalana, una de les estructures estrelles del pla secessionista de Mas que, no obstant això, no ha aconseguit superar els 200 ciutadans inscrits, serà qui, segons el partit independentista, recaptarà els diners dels catalans a partir del pròxim 25 de maig.

"Farem efectiu el pagament de l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya a partir de la setmana que ve”, ha declarat Rovira per després afegir que "volem extendre la sobirania fiscal al conjunt del territori i preparar el país pel 27S".

En aquest sentit, Rovira ha reivindicat la que, en el seu parer, és una necessitat: "Fer realitat la Hisenda Catalana quan abans millor".

'Empresaris per Catalunya' va avisar que no era una bona idea

Alguns col·lectius i entitats com 'Empresari per Catalunya' van avisar en el seu moment que no era una bona idea tirar endavant una Hisenda pròpia perquè, entre d'altres motius, "provoca inseguretat jurídica, no està contemplada a la ley i dissuadeix la inversió estrangera a Catalunya al suposar més trabes i duplicitats".

Malgrat aquests avisos, ERC ha considerat tirar endavant aquesta proposta de cara a les elecciones municipals i la secretaria general de la formació ha assegurat que posarà els ajuntaments, consells comarcals i diputacions a treballar per posar-la en marxa".