El president del Cercle d'Economia, Anton Costas

El president del Cercle d'Economia, Anton Costas

Política

El president del Cercle d'Economia no veu el 27S com a "plebiscit"

La reunió d'aquest any congrega Rajoy, Mas, Sánchez, Junqueras, Rivera, Guindos i Mas-Colell.

15 mayo, 2015 18:34

El president del Cercle d'Economia, Anton Costas, ha deixat ben clara avui la seva posicion davant les eleccions autonòmiques anunciades per al 27 de setembre, que els partits secessionistes volen plantejar com un plebiscit sobre la independència de Catalunya. Per a Costas, es tracta de dos conceptes ben diferents.

En l'obertura a Sitges (Barcelona) de la 31a reunió del Cercle d'Economia, que enguany comptarà amb una destacadíssima presència de líders polítics, catalans i de tot Espanya, Costas ha raonat que les paraules "eleccions" i "plebiscit" són "contradictòries" entre elles. "Unes eleccions són per governar, i un plebiscit és per a una altra cosa", ha raonat.

També en relació al projecte separatista, Costas s'ha referit a la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència. I ho ha fet repetint la mateixa tesi que ja va exposar en la trobada del Cercle d'Economia de l'any passat, quan hoi havia en l'horitzó la consulta anunciada per al 9N: "Aquesta institució defensa que qualsevol tipus de consulta ha de ser una mesura legal, acordada i ben informada", ha proclamat.

Demana primar ara més la productivitat que la rebaixa dels costos salarials

Costas també ha demanat als polítics que parlin més d'economia en les seves campanyes electorals. I, més concretament, que debatin "la necessitat de variar una mica el focus de les polítiques econòmiques dels darrers anys". Unes polítiques que, segons ha recordat, s'han centrat a "millorar la competitivitat per la via dels costos salarials", i que ara, segons ha opinat, haurien de centrar-se en la productivitat.

L'edició d'aquest any de la trobada anual del Cercle d'Economia comptarà amb la presència del president del Govern, Mariano Rajoy; el president de la Generalitat, Artur Mas; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el president d'ERC, Oriol Junqueras; el president de Ciutadans, Albert Rivera; el ministre d'Economia, Luis de Guindos, o els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.