Política

La població estrangera disminueix a Barcelona durant el 2014

Mentre els ciutadans d'Amèrica Llatina disminueixen els de l'Orient Mitjà han augmentat lleugerament. La nacionalitat més nombrosa a la ciutat segueix sent la italiana.

9 mayo, 2015 18:10

La població estrangera que resideix a Barcelona ha baixat un 0,4% durant 2014, fins a col·locar-se en un total de 262.233 persones, el que significa un 16,3% de la població total de la ciutat. Així ho ha informat el Departament d'Estadística de l'Ajuntament de Barcelona.

Aquest descens de població estrangera es percep des de 2009 i es deuria als efectes de la crisi econòmica i protagonitzada, sobretot, per ciutadans llatinoamericans que tendeixen a pensar que poden trobar "condicions més favorables en els seus països d'origen per afrontar la situació econòmica" . Així mateix, hi ha hagut un percentatge de ciutadans llatinoamericans que han obtingut la nacionalitat espanyola.

La nacionalitat més nombrosa a la ciutat és la italiana i, d'altra banda, mentre els ciutadans d'Amèrica Llatina disminueixen els de l'Orient Mitjà han augmentat lleugerament, convertint Barcelona en "una ciutat amb molta mobilitat i molts fluxos d'entrada i sortida" de població .