Plantació de cànnabis

Plantació de cànnabis

Política

Trias aprova limitar els clubs de cànnabis

Els locals hauran d'estar ubicats a una distància mínima de qualsevol equipament. La normativa, però, l'haurà de confirmar el ple que surti de les properes municipals.

6 mayo, 2015 19:16

Els clubs de consumidors de cànnabis, que en els darrers anys han proliferat a Barcelona, ho podrien tenir molt més difícil a partir d'ara, després que l'Ajuntament hagi aprovat una normativa específica que prohibeix que estiguin instal·lats a menys de 150 metres de qualsevol equipament. Una normativa, a més, que té efectes retroactius. Però que, i aquest és un matís important, hauran de confirmar els regidors elegits en les eleccions del dia 24.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres un "pla especial urbanístic per a l’ordenació territorial dels clubs i associacions de consumidors de cànnabis a la ciutat", que determina els "paràmetres d'ubicació de l’activitat" d'aquest tipus d'associacions.

Amb la nova normativa, i segons informa el propi Ajuntament, els clubs de consumidors de cànnabis no es podran ubicar a menys de 150 metres de "qualsevol establiment o sòl qualificat d'equipament per a qualsevol ús", així com tampoc de "centres docents d'educació obligatòria, biblioteques i centres esportius públics".

Un cop entri en vigor la normativa, els clubs d'usuaris de cànnabis que no estiguin ubicats en els llocs permesos hauran de cessar la seva activitat en un termini màxim de 18 mesos. A més, entrarà en vigor una moratòria "per evitar noves implantacions".

Només en quedarien onze

Segons l'Ajuntament, dels 123 clubs d'usuaris de cànnabis de la ciutat, només onze podran continuar amb la seva activitat. Els que hagin de tancar tindran dret a una indemnització.

L'aprovació definitiva de la normativa, però, no depèn només del Govern municipal, que encapçala el convergent Xavier Trias. De fet, dependrà del Consistori que surti de les urnes en les eleccions del proper dia 24. Això és així perquè la normativa aprovada avui entra ara en un període de dos mesos d'exposició pública, en què els afectats poden efectuar-hi al·legacions, i s'haurà de votar posteriorment en el ple del Consell Municipal.

En aquest sentit, la Federació d'Associacions d'Usuaris de Cànnabis de Catalunya (CatFAC) ha denunciat electoralisme en la mesura aprovada avui, i ha dit a Trias, en un comunicat d'aquest mateix dimecres, que "les persones usuàries de cànnabis no són una carta en el joc electoral".