Política

Creen el Sindicat Independentista de Mossos

El nou sindicat sorgeix com a reacció als altres sindicat de caràcter "obertament espanyolista".

30 abril, 2015 14:07

Seguint la estela de l'històric sindicat nacionalista ja desaparegut, l'UPC (Unió de Polícia de Catalunya), un col·lectiu de la policia autonòmica ha creat el Sindicat Independentista de Mossos (SI'M).

En el comunicat publicat a la seva pàgina web, admeten que el cos policial a Catalunya "ha tingut un sindicalisme molt discutit i molt dividit en diferents organitzacions", i no neguen que aquesta situació pot haver "deteriorat la imatge del sindicalisme".

Neix com a reacció als sindicats "espanyolistes"

El nou sindicat també es fa ressò dels dos altres sindicats que hi ha dins els Mossos d’Esquadra i del seu caràcter "obertament espanyolista". Enfront d’aquests sindicats que, com denuncien en el seu comunicat, utilitzen "la llengua castellana" com "a eina reivindicativa" han considerat oportú fundar un sindicat que defensi la secessió de Catalunya.

"Era lògic que sorgís als Mossos un sindicat de caràcter independentista que representi la majoria social de Mossos, de la mateixa manera que també es troba a la societat catalana", afirmen en el seu comunicat.

A la mateixa web, es defineixen com "un sindicat independent, independentista i de classe adreçat exclusivament als membres del Cos de Policia", és a dir, als Mossos d’Esquadra, a qui consideren "la policia nacional de Catalunya".

En una mena de declaració d'intencións també afirmen que pretenen "ocupar un espai fins ara orfe i així donar cobertura i oferir el millor servei als membres del nostre col·lectiu que no se sentin representats".