Política

Denuncien 22 tuits catalanòfobs després de l'assassinat del professor

L'associació d'advocats Drets recol·lecta els missatges incitadors d'odi i afirma que molts dels seus autors són els mateixos que ja van ser denunciats en el seu moment per penjar comentaris ofensius en relació a la tragèdia aèria dels Alps francesos.

28 abril, 2015 11:35

L'associació d'advocats Drets ha denunciat aquest dilluns davant la Fiscalía a 15 usuaris de la xarxa social Twitter per emetre missatges catalanòfobs després de la tragedia de l'Institut Joan Fuster de Barcelona, on un estudiant de 13 anys va assassinar amb una ballesta a un professor, i en va ferir a quatre més.

Segons ha informat el mateix col·lectiu d'advocats, molts dels usuaris denunciats són els mateixos que ja van ser denunciats en el seu moment per penjar missatges contra els ciutadans catalans morts durant la tragèdia aèria de l'avió Germanwings als Alps francesos.

L'associació ha recol·lectat 22 missatges susceptibles de ser considerats missatges ofensius, vexatoris i incitadors de l'odi i la violència contra els catalans. L'entitat creu que és "urgent" que l'Estat actuï amb contundència per tal de descubrir l'identitat dels autors i detenir-los.

"La catalafonofobia no pot quedar impune", han sentenciat.