Política

Alberto Fernández (PP) proposa baixar l'IBI un 20% a Barcelona

El dirigent del PP critica l'actual política fiscal de l'alcalde de CiU, Xavier Trias, al considerar-la "continuista" amb els anteriors governs municipals del PSC y ICV-EUiA.

28 abril, 2015 12:43

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández, ha proposat aquest dimarts rebaixar un 20% l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a la ciutat de Barcelona, reduint així el seu tipus impositiu de l'actual 0,75% sobre el valor catastral al 0,6%.

En aquest sentit, el candidat popular ha remarcat que "és possible, factible i, a més, obligat", i ha recordat que actualment l'IBI representa un 50% dels ingressos tributaris en el Consistori barceloní.

Critica a Trias per la seva política fiscal "continuista"

Fernández Díaz ha criticat l'actual política fiscal de l'alcalde de CiU, Xavier Trias, al considerar-la "continuista" amb els anteriors governs municipals del PSC y ICV-EUiA, en els quals mantenien "impostos al màxim i masses serveis al mínim".

El candidat del PP també ha tingut unes paraules de desaprovació cap a la líder de Bcomú, Ada Colau, quan l'ha calificat de formar part "de l'esquerra radical" i, ha afegit, que no veu ni en ella ni en Trias una alternativa real per a la ciutat.

Trias ha venut "gat per llebre" als ciutadans

En un esmorzar informatiu organitzat per Fórum Europa Tribuna Catalunya, el dirigent del PP ha retret a l'edil convergent d'haver donat als ciutadans de Barcelona "gat per llebre", atès que no ha promogut cap canvi real a la ciutat i només s'ha centrat en el projecte independentista.

Finalment, Fernández Díaz ha destacat els eixos que vol potenciar: la creació de llocs de treballs, l'atenció social, la seguretat i la immigració.