Política

ICV i MES pacten 18 llistes conjuntes per les municipals

La nova formació liderada per Martí extén el seus pactes a d'altres formacions i ho justifica dient que l'acord amb ERC "no havia de ser amb exclusivitat".

24 abril, 2015 14:37

La portaveu d’ICV en el Parlament autonòmic, Dolors Camats, i el líder de MES, Jordi Martí, han anunciat aquest divendres un pacte per conformar candidatures conjuntes en 18 municipis de cara a les eleccions del 24 de maig.

El pacte també s’extén a vuit candidatures més d'altres localitats on la nova formació MES donarà suport als ecosocialistes.

Durant la roda de premsa, Martí ha explicat que amb aquest acord busquen ampliar amb més partits els pactes que la seva formació ja ha emprès amb ERC: "No havia de ser amb exclusivitat".

Municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona

La majoria dels 18 municipis es troben a l’àrea metropolitana de Barcelona, a més de Lleida. En aquestes localitats es presentaran sota el distintiu comú 'Entesa'.

Per la seva part, Camats ha defensat que per la seva formació representa "un compromís important" perquè han fet de la "confluència" amb d’altres forces polítiques d’esquerres "un eix" de cara els comicis municipals.

Ambdos líders també han presentat un manifest conjunt amb 14 punts on recullen els compromisos de lluita contra l’atur, els desnonaments, el canvi climàtic, l’atenció social, i el suport al denominat 'dret a decidir'.