Custo presenta su colección otoño-invierno en la 080 Fashion

Custo presenta su colección otoño-invierno en la 080 Fashion

Política

Oriol Pujol va quintuplicar la seva cartera d'inversions en un any

En tan sols un any, l'import inicial de la cartera del matrimoni Pujol Vidal va arribar a la suma total de 3,8 milions d’euros. El document de l’Agència Tributaria precisa que és un augment no justificat.

17 abril, 2015 10:53

L’ex diputat autonómic de CiU Oriol Pujol va quintuplicar la seva cartera d’inversions financeres en tan sols un any, de 2008 a 2009. Així ho ha informat l’Agència Tributaria en un informe enviat al jutge que investiga el 'cas ITV'.

En el mateix informe també queda reflectut el patrimoni del fill del fundador de CDC i de la seva dona Anna Vidal, imputats els dos per cobrar comissions il·legals en la presumpta trama de corrupcions. Segons informa el diari El País, la magistrada va voler comprovar si el patrimoni va augmentar de forma injustificada.

Pujol apostava per la compra de deute públic

L’informe del Fisc destaca que les "operacions amb actius financers i altres valors mobiliaris" de l'ex dirigent nacionalista s’elevaven a una xifra total de 731.137 euros. En la gestora d’inversions d’Oriol Pujol -Gaesco- consten accions i participacions en empreses com Ercros, La Seda, Banco Popular, Telefónica, Prosegur y BBVA. La suma més alta correspon a l’"adquisició" de deute públic; al voltant de 675.000 euros.

En tan sols un any, aquest import va arribar a la quantitat de 3,8 milions d’euros. El document de l’Agència Tributaria no precisa l’origen d’aquest augment. Segons la defensa del fill del fundador de CDC, han assegurat que l’import prové del total de diner que Gaesco va moure durant l’operació.

En plena crisis económica, la cartera de Pujol i la seva dona es va allunyar de les empreses que cotitzen a la Borsa i van apostar pel deute públic, que representa la quasi integritat dels 3,8 milions.

Anna Vidal compra 3 cotxes per l'Oriol Pujol a través de l’empresa

En la mateixa línia, Hisenda assenyala que Pujol va adquirir a través de la seva dona tres cotxes; un d’ells, un Audi A6 valorat en 40.000 euros.

Tot i que, com informa el mateix rotatiu, va ser adquirit a nom de l’empresa de la dona d’Oriol Pujol, per el concepte de transferència on sortia el nom del seu màrit, l’Agència Tributària conclou que el vehicle va anar destinat a un "ús particular" de l’ex dirigent.

I dues segones residències

El matrimoni també va comprar dues segones residència a Lleida i a Girona. Segons les dades recol·lectades, els diners no van sortir del sou de diputat d’Oriol Pujol, sinó de les comissions il·legals que, presuntament, rebia d’empresaris.

Les mencionades comissions s’ocultaven a través dels treballs de la seva dona que Hisenda ha identificat com "ficticis".