Política

La Generalitat ven la torre Muñoz i la seu de Treball a Barcelona

A l'espera que s'autoritzi la transacció, la Generalitat ha rebut un 25% en concepte de dipòsit del total: 63,5 milions d’euros. Tot i aquesta operació, el Govern autonòmic no aconsegueix assolir els objectius de venda que va pronosticar.

11 abril, 2015 17:45

El Govern de la Generalitat ha aconseguit vendre a través d’una subhasta l’edifici Torre Muñoz i la seu del Departament de Treball. Ambdós edificis estan situats en localitzacions molt cèntriques: La Torre es troba al Passeig de Gràcia, mentre que la seu de Treball s’ubica al carrer Sepúlveda.

La compra està valorada en més de 63,5 milions d’euros. L’operació està encara pendent d’autorització i, per aquest motiu, encara es desconeix el nom del comprador. Aquesta venta forma part del pla de la Generalitat d’aconseguir recursos a través d’altres fonts d’ingressos com cedint part del patrimoni en règim de lloguer.

Rebaixen l'oferta inicial per poder vendre’ls

Per aquesta venda han rebut el 25% de l’import total en concepte de dipòsit a l’espera que s’autoritzi l’operació i es formalitzi. Els dos edifics es van posar en venda el passat 1 de desembre a través de dos subhastes consecutives. A la primera no hi va haver sort i l’oferta no va ser acceptada. Aleshores demanaven pels dos immobles uns 79,4 milions d’euros i, finalment, van rebaixar l’oferta a 63,5 milions per poder-los vendre.

La Generalitat és l’actual inquili i ostenta un contracte de lloguer de 20 anys pel que fa la Torre Muñoz i tres anys en el cas de l’edifici del carrer Sepúlveda. Ambdós immobles están actualment ocupats per diferents departaments de la Conselleria d’Empresa i Ocupació.

Tot i aquesta venda, el Govern autonòmic no ha assolit els pronòstics de venta que esperaven cumplir.