El president de Catalana Occident, Josep Maria Serra, ha afirmat aquest divendres que "en aquest moment, renunciar al mercat de la resta d'Espanya no és positiu per a les empreses catalanes", en al·lusió a que el pla secessionista promogut per Artur Mas dificulta els negocis quan empra l'argument del maltractament a Catalunya.

En una conferència sobre l'estratègia de l'asseguradora catalana a PWC, Serra ha lamentat que "dir que se'ns tracta malament, quan vas a casa d'un client, no ajuda molt a les empreses catalanes".

L'empresari ha afirmat que el mercat natural de les empreses catalanes és la resta d'Espanya, i ha posat l'exemple que és més fàcil vendre a Saragossa que a Perpinyà, i ha afegit que les companyies catalanes encara compten amb una imatge de rigor i serietat a la resta de l'Estat.

"No cal donar les culpa als altres"

Serra ha defensat que tant en les empreses com en la política, quan hi ha problemes "no cal donar la culpa als altres, sinó centrar-se en buscar solucions per millorar les coses".

L'empresari tampoc és partidari d'"els arguments de confrontació" que genera l'anomenat 'procés sobiranista', però ha afegit que, encara que aquests no ajuden als negocis, de moment tampoc ha detectat efectes negatius rellevants.