L'ex primer ministre italià i ex president de la Comissió Europea, Romano Prodi

L'ex primer ministre italià i ex president de la Comissió Europea, Romano Prodi

Política

L’ex president de la Comissió Europea, Romano Prodi, alerta contra el pla secessionista de Mas

"Hi ha un sentit del risc que una fragmentació repetida pot acabar amb una Europa feta pols, és una preocupació present a Brussel·les a tot arreu", assegura.

9 abril, 2015 10:20

L’ex primer ministre italià i ex president de la Comissió Europea, Romano Prodi, s’ha mostrat en contra de la fragmentació de la Unió Europea.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Prodi ha assenyalat que "hi ha un sentit del risc que una fragmentació repetida pot acabar amb una Europa feta pols, és una preocupació present a Brussel·les a tot arreu".

L'ex dirigent europeu ha expressat els seus "dubtes" sobre una evenutal independència de Catalunya i ha recelat del denominat 'procés sobiranista' quan ha demanat una "actitud comprensiva" ja que no creu "que cap conflicte de cap mena ajudi a Catalunya, Espanya o Europa".

"El destí europeu és indispensable per al nostre futur comú sinó, amb la globalització, no sobreviurem", ha assegurat Prodi, més preocupat per les amenaces que ha d’afrontar Europa que no pas amb la situació política que es viu a Catalunya.