El coordinador general de CDC, Josep Rull

El coordinador general de CDC, Josep Rull

Política

CDC adverteix els militants que sense un partit "fort i unit mai no tindrem una Catalunya lliure"

Rull anima per carta els militants 'convergents', i demana un "partit fort, organitzat i centrat en els grans objectius".

2 abril, 2015 13:56

CDC també es dirigeix per carta als seus militants, a la manera habitual del líder dels seus socis d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida. Però amb un missatge ben diferent. I és que el partit que lidera el president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, para ara en termes netament -tot i que no explícitament- independentistes. A la vegada que s'erigeix en imprescindible per a la secessió.

En una missiva enviada als militants de CDC amb motiu de la seva encara molt llunyana Convenció Nacional de juliol, que ha de preparar el "Comgrés de Refundació" de finals d'any, el coordinador general del partit, Josep Rull, els convoca dient que "sense un partit fort, organitzat i centrat en els grans objectius, no tindrem tampoc la Catalunya que volem". I a continuació és molt més explícit: "Sense una Convergència forta i unida mai no tindrem una Catalunya lliure".

Una formulació més moderada -i menys explícita- d'una de les expressions que, sigui en clau crítica o en clau d'adhesió, circula des de fa anys en els entorns independentistes i nacionalistes: "Sense Convergència no hi ha independència", dit tant per assenyalar la implantació de CDC entre els catalans independentistes i la seva força per arrossegar cp a la secessió els qui dubten, com -des del punt de vista més crític- per indicar un suposat afany del partit per fer avançar el projecte secessionista només si pot liderar-lo.

El risc del 'sorpasso'

Deixant de banda tot aquest subtext en una simple frase, la missiva de Rull també té un sentit molt pràctic: mobilitzar els militants de cara a les municipals del 24 de maig, davant la possibilitat que el sorpasso que va aconseguir ERC a les europeus es torni a repetir.

"Anem per feina. Des d'ara fins a les eleccions municipals no ens podem distreure gaire: les hem de guanyar", proclama el número 2 de CDC. "A cada poble i ciutat hi haurà molta feina a fer, i el primer pla de l’actualitat l’han de tenir els nostres candidats i candidates locals", assenyala.

Rull els explica també que el partit enviarà als militants una "enquesta individual", que ha de servir per preparar la seva convenció del juliol. "Hem de fer aquesta reflexió sobre el futur de Convergència i el futur de Catalunya en una situació excepcional del nostre país, i per això ho hem de fer sense distreure'ns de les grans prioritats", els indica. "Hem de ser capaços de pensar en el futur de Convergència a la vegada que centrem l'esforç en actuar per al progrés
dels municipis i el futur de Catalunya", conclou Rull.