El candidat de Unió Progrés i Democràcia a Catalunya (UPyD) a la presidència de la Generalitat, Ramon de Veciana, no ha vist en bons ulls la proposta formulada ahir per Ciutadans de consultar als catalans sobre el model d’educació a la comunitat.

Veciana ha denunciat que el partit d’Albert Rivera "pretén sotmetre a consulta drets fonamentals no susceptibles de ser sotmesos a votació" i critica que es pugui "blindar la immersió lingüística definitivament a través d'una consulta".

Segons de Veciana, la proposta de C's deixa a l'aire el "dubte de si es tracta d'una mera ocurrència per aconseguir notorietat, d'una irresponsabilitat jurídica i política per part d'aquest diputat", o si forma part d'"un pla intencionat de la formació taronja per desenvolupar la proposta de blindatge del model lingüístic del seu assessor Luis Garicano".

Finalment, el candidat d’UPyD ha deixat clar que "els drets reconeguts en la Constitució, el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem no s'han de sotmetre a votació”. A més, està convençut que es tracta d’“una maniobra per aplicar la tercera via".