El cardenal Lluís Martínez Sistach

El cardenal Lluís Martínez Sistach

Política

El cardenal Sistach vol que el seu successor sigui català i parli en català

"El pastor ha de conèixer la llengua de les ovelles. L’ha de conèixer i l'ha de parlar. Si un pastor no es comunica amb els seus fidels no és pastor", adverteix, i considera que "el més natural" es que el futur bisbe de Barcelona sigui català.

24 marzo, 2015 13:20

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha advocat perquè el seu successor sigui català i s’expressi en català quan parli amb els fidels.

"El pastor ha de conèixer la llengua de les ovelles. L’ha de conèixer i l'ha de parlar. Si un pastor no es comunica amb els seus fidels no és pastor", ha afirmat en una entrevista a TV3.

"És el més natural"

Sistach no veu amb bons ulls que el seu substitut pugui venir de fora de Catalunya i ha defensat que el nou bisbe "ha de poder fer de pastor immediatament", sense temps d’integració, perquè que sigui català "és el més natural".

En ser preguntat pel bisbe de Solsona, Xavier Novell, i els seus comentaris a favor de la independència de Catalunya, Sistach no s'ha mostrat en contra que facin proselitisme polític durant les homilies, sempre i quan siguin prudents i respectuosos.