El alcaldable del PSC por Barcelona, Jaume Collboni, en una imagen de archivo

El alcaldable del PSC por Barcelona, Jaume Collboni, en una imagen de archivo

Política

El PSC retreu a ICV que amagui les seves sigles de cara les municipals

"Part de l’orgull de la feina feta a la ciutat passa per no amagar les sigles i dir d’on venim, i no voler posar el contador a zero d’una història d’èxit, que és el que jo no entenc d’aquestes opcions noves", diu Collboni.

23 marzo, 2015 12:05

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat els seus antics socis a la ciutat de Barcelona, la formació ecosocialista d’ICV, per presentar-se a les eleccions municipals del 24 de maig amb unes sigles diferents, dins de la coalició Barcelona en Comú.

Collboni ha reivindicat la feina feta per ambdós partits quan ha afirmat que "nosaltres hem liderat la història d’èxit de Barcelona. No ho hem fet sols, ho hem fet amb ICV i no entenc per què han volgut amagar les seves sigles. Part de l’orgull de la feina feta a la ciutat passa per no amagar les sigles i dir d’on venim, i no voler posar el contador a zero d’una història d’èxit, que és el que jo no entenc d’aquestes opcions noves".

El 24M no és en clau soberanista

En declaracions a Catalunya Ràdio, el dirigent socialista ha reiterat que són uns comicis per elegir l’alcalde de la ciutat i que en cap cas es poden interpretar en clau sobiranista. Collboni ha afirmat que si es el próxim alcalde de la ciutat ho será "de tots els barcelonins. Dels independentistes, dels federalistes, dels unionistes... i compartiré el meu projecte de futur amb la gent que tingui la meva visió de la ciutat".

El candidat a l’alcaldia de Barcelona també ha volgut remarcar que es presenta "per guanyar, no per pactar" i que si recupera el vot de l’ex alcalde Hereu guanyará: "Si aconsegueixo que la gent que va votar a Jordi Hereu el 2011 tornés a votar Collboni ara, guanyo. Perquè el vot està molt fragmentat. En el pitjor resultat que va fer el PSC a Barcelona, si aconsegueixo que em votin, guanyo".