El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha anunciat que la seva formació aprovarà un full de ruta per després del 27S per evitar que "es dilueixi el procés" i ser "generosos" amb la resta de forces secessionistes per poder trobar una entesa una vegada s’hagin celebrat els comicis autonòmics.

"La CUP és radicalment independentista o nítidament independentista. També som nítidament postcapitalistes i som radicalment democràtics. I el que no farà mai la CUP és fer-li el joc a l’estat espanyol perquè aquest procés es dilueixi, s’estimbi o descarrili", ha declarat Fernández durant una entrevista a Catalunya Ràdio.

No descarta formar part del Govern autonòmic

El dirigent de l’esquerra radical també ha compartit la tesis del president de la Generalitat, Artur Mas, que les pròximes eleccions autonòmiques serán constituents i, per tant, no descarta formar part del futur Govern de la Generalitat.

"En el document que es presenta demà, està contemplat. Estan contemplats tots els escenaris amb les reflexions oportunes i amb aquest rerefons de no fer el joc a l’estat espanyol i, òbviament la qüestió social és central, neuràlgica i cabdal. Es pot fer des de dins o des de fora, però nosaltres ho farem igualment".

La CUP vol que el full de ruta no només el subscriguin els partits sobiranistes, sinó una àmplia representació de la societat civil.