La Comissió de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha reprovat aquest dimarts al Govern municipal per la seva política sobre guarderies, a petició d'ICV-EUiA.

Amb els vots a favor de PSC, PP i ICV-EUiA, la Comissió ha censurat l'equip que lidera Xavier Trias per no haver planificat, construït ni posat en marxa cap nou centre durant aquest mandat.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha assegurat que "les decisions d'aquest mandat xoquen amb les que realment s'haurien d'haver pres", i ha retret al regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, que hagin augmentat les places però no els centres, fet que suposa més alumnes per escola bressol.

El PSC ha criticat que l'Executiu de Trias no hagi planificat un nou mapa de llars d'infants, encara que el seu portaveu, Carmen Andrés, ha celebrat que s'hagi incrementat les places de titularitat pública, tot i que "hagi estat a última hora".

La regidora del PP Belén Pajares ha criticat que la manca d'oferta de principi de mandat no justifica l'actuació de l'Executiu, i ha retret al PSC i ICV-EUiA que critiquin l'externalització de la gestió d'alguns centres: "Als pares no els importa qui és el propietari de l'edifici sinó tenir un servei de qualitat".

UpB s'absté

El partit liderat per Jordi Portabella, UpB, s'ha abstingut, mentre que CiU l'ha rebutjat. Portabella ha justificat la seva abstenció al·legant que les reprovacions s'haurien de limitar a casos sobre delictes: "Reprovació és una paraula grossa i per reprovar cal que passi una de grossa".

CiU, com era previsible, ha rebutjat la petició. No obstant això, el seu rebuig i l'abstenció d'UpB no han estat suficients per aprovar la petició ecosocialista sobre la manca d'escoles bressol.