La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau

La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau

Política

Colau, ratificada com alcaldable per Barcelona en Comú amb 3.387 vots

La líder de Barcelona en Comú ha pronosticat que els queden "només 70 dies per guanyar a les eleccion" i ha criticat a l'actual alcalde de la ciutat, Xavier Trias perquè "no respecta el dret a decidir dels barcelonins".

15 marzo, 2015 18:07

Ada Colau ha obtingut el 91,71% (3.387 vots) dels sufragis emesos en el procés de primàries de Barcelona En Comú (BComú), i encapçalarà la candidatura de cara a les eleccions municipals de la ciutat de Barcelona.

Colau ha destacat que "estem davant un procés inèdit, sense precedents, que ha permès las veïns i veïnes de tots els barris no només participar per escollir de manera directa qui seran els seus representants en els districtes, sino també concórrer lliurement a les primàries". "Això debería ser la norma i no l'excepció", ha afegit en alusió indirecta al seu principal competidor, l’actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Aquest diumenge hi ha hagut l'acte de la formación en la que s'han reunit més de 800 persones per celebrar la proclamació de la candidatura, que ha rebut més de 4000 avals en el procés de primàries. La líder del partit ha aprofitat per arremetre contra Trias quan ha afirmat que "no respecta el dret a decidir dels barcelonins" perquè "fa pactes amb el PP per impedir fer la consulta". Colau feia referència a l'ampliació de la maquinista per part dels veïns de Sant Andreu, entre d'altres temes que finalment no s'han discutit amb els ciutadans. 

La líder de BComú ha pronosticat que els queden "només 70 dies per guanyar les elecciones" i ha conclòs que el pròxim 24 de maig "la gent senzilla guanyarà".