El PSC ha celebrat aquest dissabte una convenció municipal per elaborar els programes electorals de cara a les eleccions municipals del 24 de maig. El primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha demanat als alcaldables "dir la veritat, resoldre problemes i tocar de peus a terra", condicions que ha considetat no veure ni a la política catalana ni a l’espanyola.

La formació ha redactat un document -anomenat 'Pel que realment importa; ocupació, igualitat i democràcia'- on proposa un "reconeixement constitucional dels govern locals" per reclamar un federalisme també "cap a baix", és a dir, autonomia, competències àmplies i suficiència financera.

El 24M no és cap plebiscit

Per la seva banda, el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una crida a reivindicar el llegat socialista. No llegeix el 24M en clau plebiscitària sinó com "la primera i última volta" per decidir governs locals i per això ha apel·lat "la intel·ligència i el sentit comú després de quatre anys de plom": "Escollir entre ser Washington o Caracas? No fotem".

Collboni s’ha mostrat convençut de "tornar a aixecar el partit. Naveguem a contracorrent, però això forma part de la història de l’esquerra. Hi estem acostumats i estem preparats", ha conclòs.