Fotograma de 'Muchachas de uniforme'

Fotograma de 'Muchachas de uniforme'

Creación

Les Gandules del CCCB, dedicades a l'amor

Els dimarts, dimecres i dijous a la nit, del 4 al 21 d'agost.

22 junio, 2015 21:12

El ja tradicional cicle de cinema estiuenc a l'aire lliure Gandules, que organitza cada any el Centre de Cultura Tradicional de Barcelona (CCCB), té aquest estiu un tema genèric dels més amplis que es poden trobar no ja en el cinema, sinó en la creació artística en general: l'amor. Amb una selecció de films, com ja és marca de la casa, heterogènia i allunyada del mainstream. I aquest any, amb un clar color germànic, amb quatre films de parla alemanya dels quatre programats.

El cicle s'obre, ja d'entrada, amb dues propostes exigents. Per una banda, Llit i sofà, un peculiar triangle soviètic de 1927 en què els tres implicats -un matrimoni i un amic d'ell- s'han de repartir, com indica el títol català, un llit i un sofà. Per una altra, Muchachas de uniforme, film alemany del 1931 i un clàssic LGTB avant la lettre, avançat al seu temps de moltes dècades, en què una noia d'un internat femení s'enamora de la seva professora.

Hi ha altres tres pel·lícules amb amors gais i lèsbics en el cicle. La ley del más fuerte, del també clàssic -i desacomplexat- Fassbinder, la nord-americana But I'm a Chherleader (Jamie Babbit, 1999), i la britànica Weekend (Andrew Haigh, 2011).

Que no hi falti Douglas Sirk

No falta la quota asiàtica, amb una adaptació d'un manga amb protagonistes juvenils (Ain't no Tomorrows', una novetat espanyola, Los exiliados románticos (Jonás Trueba, 2015), i un clàssic atemporal del rei del melodrama, Douglas Sirk -també alemany de naixament, compte-, com és Obsesión.

Les sessions, gratuïtes però amb aforament limitat, tindran lloc tots els dimarts, dimecres i dijous entre el 4 i el 21 d'agost a les deu de la nit, al Pati de les Dones del CCCB. O a l'interior del recinte, en cas de pluja.