Business

L’Ajuntament de Barcelona i La Caixa signen un acord per promoure l'ocupació

El programa atorga incentius per contractar aturats de llarga durada majors de 40 anys o persones en risc d'exclusió social.

24 abril, 2015 19:26

L’Ajuntament de Barcelona i La Caixa han signat aquest divendres un acord de col·laboració, en forma d'incentius a petites i mitjanes empreses amb l'objectiu de promoure la creació de llocs de feina i la inserció laboral.

El programa, adreçat a empreses de l'àrea metropolitana de Barcelona, pretén promoure la contractació de col·lectius amb difícil accés al mercat laboral. Es destinen ajuts de fins a 18.000 euros per cada nou lloc de treball creat per a majors de 40 anys aturats de llarga durada -més de 12 mesos a l'atur- o per a persones en risc d’exclusió social. L'ajut consisteix en un primer incentiu fix, per a un contracte de sis mesos, i en un bo posterior condicionat a la continuïtat del contracte durant 12 mesos més.

En roda de premsa, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que l’acord amb La Caixa és la "peça que faltava per a l’arrancada definitiva" del programa, i ha agraït a l’entitat financera la seva col·laboració, que, segons ha explicat, "demostra que la suma de compromisos compartits crea sinergies i permet avançar en aquest objectiu comú que és crear ocupació i promoure la inserció sociolaboral" dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

"Facilitar liquiditat a les pimes"

"En un moment en què encara hi ha dificultat d’accés al crèdit, volem facilitar la liquiditat a les pimes", ha asenyalat Recasens. "No hi ha millor política social que generar feina a la ciutat", ha afegit.

Amb aquest programa, La Caixa actua com a entitat financera, facilitant crèdit a les empreses que s’acullen a la mesura, i, alhora, com a impulsora de la línia d’incentius a través del programa Incorpora de la seva obra social, que promou la integració laboral de persones en risc d’exclusió social.