El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

Política

Miquel Iceta: "Les plebiscitàries són un frau democràtic"

"La tesi que la independència és bona, bonica i barata, una cosa ràpida i senzilla, i a l'abast de qualsevol, és el que ha fallat".

14 abril, 2015 14:22

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat el que porta temps afirmant, que les eleccions autonòmiques previstes pel 27S no representen cap "plebiscit" sobre la secessió de Catalunya.

El líder socialista, aquesta vegada ha anat més lluny i ha agefit que són "un frau" al sistema democràtic: "Els sobiranistes intentaran que les eleccions siguin plebiscitàries, i això és un frau democràtic", ha declarat Iceta durant una entrevista a TVE.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha negat que una eventual secessió pugui ser bona pels interessos dels ciutadans catalans: "La tesi que la independència és bona, bonica i barata, una cosa ràpida i senzilla, i a l'abast de qualsevol, és el que ha fallat". En aquest sentit, Iceta ha rebutjat que la secessió unilateral sigui un escenari possible: "Els qui havien venut això i pensen que de manera unilateral es pot canviar la relació amb Espanya veuen ara que això no és així. I per això estan menys animats".