El anterior primer secretario del PSC, Pere Navarro, junto al líder de la JSC, Javi López / PSC

El anterior primer secretario del PSC, Pere Navarro, junto al líder de la JSC, Javi López / PSC

Política

Javi López deixarà de liderar les joventuts del PSC

L'eurodiputat del PSC va ser elegit primer secretari de les joventuts del partit fa dos congressos, el 2009

28 marzo, 2015 13:02

Toca relleu a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), les joventuts del PSC. L'encara primer secretari de la pedrera dels socialistes catalans, l'eurodiputat Javi López, abandonarà el càrrec aquest cap de setmana, durant el congrés que la JSC celebra a Barcelona. El seu substitut serà probablement el fins ara responsable de Politica Internacional, Pol Gibert, segons informa Europa Press a partir de fonts socialistes.

López, de 29 anys, va ser elegit com a primer secretari de la JSC en el 13è congrés de la formació juvenil, el 2009, i va continuar en el càrrec després del conclave anterior, del 2012. A més de ser líder de la JSC, és el seu càrrec amb més visibilitat, després d'haver estat candidat del PSC per a les eleccions europees de maig de l'any passat.

Lloc a l'Executiva del PSC

Segons les mateixes fonts socialistes, el seu relleu per Gibert no tindrà discussió, perquè aquest és l'únic dirigent de la JSC que té previst presentar una candidatura en el congrés d'aquest cap de setmana. Gibert, de 27 anys i diplomat en Empresarials, passarà automàticament a formar part de l'Executiva del PSC en accedir a la primera secretaria de la JSC.

La JSC té ara mateix una considerable presència en la direcció del PSC. A més de López, responsable de Política Internacional del partit, hi ha David Lizoain, dirigint l'àrea d'Estudis i Programes, i Aroa Arauzo, a Participació i Qualitat Democràtica.